top of page

HET ONSTAAN VAN DE 

De Seaburger

Het ontstaan van de Seaburger

Seaburger is ontstaan uit een eenvoudige visie: als je wil dat mensen bewust eten, dan moet je dat aantrekkelijk maken! Lekker en afwisselend, makkelijk te bereiden, voor een goede prijs. Met die uitgangspunten ontwikkelen we een breed assortiment unieke snacks en burgers voor de horeca, die een hoge nutriscore combineren met een lage co2 footprint. 

Sea-based

Seaburger is verbonden met Zeeland en het water. De burgers en snacks die we samen met chef-koks ontwikkelen, krijgen hun verrassende smaak door schaal- en schelpdieren en vis te combineren met wieren, zeekraal en andere gewassen. We verrijken de vertrouwde mosselen, oesters en garnalen met nieuwe ingrediënten die een grote belofte zijn voor de toekomst.

Gezond en duurzaam

Onze sea- en plant-based producten bevatten weinig vet en juist veel eiwitten, omega 3, vitamines en mineralen. Het maakt vooral de burgers een ideaal alternatief voor rood vlees –  en daar zit de grootste winst voor het milieu. Seaburger werkt met gecertificeerd duurzame ingrediënten, waar mogelijk lokaal gevangen en geoogst.

De Mosselburger en Zee&Landburger zijn ontwikkeld om makkelijk klaar te maken. Je kunt ze bakken, maar net als de snacks kunnen ze ook in de frituur of airfryer. Door de innovatieve recepten zijn de burgers prima los te serveren, maar ze doen het vooral goed op een broodje, als compleet gerecht. Met een paar eenvoudige toevoegingen kun je eindeloos variëren.

Simpele specials

Geniet, leef, proef & beleef. 

Seaburger is een initiatief van betrokken ondernemer Rem van den Bosch. Hij bevordert al sinds 2000 klimaatbewustzijn met kunstprojecten, en besloot in 2020 om ook aan een praktische omslag te werken en een start te maken als food ondernemer. Zijn eerste idee, de Mosselburger, ontving meteen een reeks prijzen als innovatief product. Sindsdien werkt hij aan een breed assortiment duurzame snacks en burgers die inmiddels ook buiten Nederland gretig aftrek vinden. Van den Bosch is ervan overtuigd dat sea-based voeding de toekomst heeft. 

Rem van den Bosch

Weten wat er in de Mosselburger zit? Ontdek!

Weten wat er in de Mosselbites zit? Ontdek!
 

De Zeeuwse Mosselburger wordt gemaakt door Superfood Zeeland BV

bottom of page